VENERA U RIBAMA DO 07. MARTA – Budite na oprezu, ovo je VREME LAŽNIH LJUBAVI

Venera će boraviti u znaku Ribe u periodu od 11.02. do ranih jutarnjih sati 07.03. Venera je najbliži planet Zemlji, pa je njezin utjecaj na zbivanja, kako na osobnom, tako i na globalnom planu, neizmjerno velik. Venera se drugačije naziva i Zvijezdom Danicom ili Malom srećom.

 

Venera je planet krajnje benefičnog utjecaja, po prirodi hladan i vlažan, i pripada grupi noćnih planeta. U sjedištu je u znakovima Bika i Vage, dok je u Ribama egzaltirana, na drugoj strani izgnana je u Ovnu i Škorpionu, a u padu je u znaku Djevice, mada u znaku Djevice ima i triplicitet.

 

Opća simbolika Venere

Venera se vezuje za sva čulna uživanja, tj. za uživanja u svakodnevnim aktivnostima koja čine život. Prvo značajno područje Venere su emocije i emotivni odnosi, kako pokazujemo emocije i osjećanja, i kakva je i kolika potreba za emotivnim vezivanjem. Samim tim Venera će pokazati prvo što želimo od ljubavnog ili bračnog odnosa, kakvi nas partneri i partnerice privlače, i kako se postavljamo i odnosimo prema njima i vezi koju gradimo sa njima. Naravno, Venera predstavlja i strast, njen značaj i zastupljenost u našem životu, što nas tjelesno privlači. Pored Mjeseca, 5., 11. i 1. astrološke kuće, Venera je jako važna za polje potomstva.

 

Drugo značajno područje Venere je kreativnost. Venera predstavlja stupanj i prisutnost našeg kreativnog potencijala, pa tako i svaki oblik kreativnog procesa i stvaralaštva. Naravno, predstavlja i naše uživanje u kreativnom stvaralaštvu, smisao za estetiku…opisuje u kakvim kreativnim vidovima najviše uživamo, i simbolizira kreativne i umjetničke događaje i djela.

 

Treće značajno Venerino područje su odnosi sa drugim ljudima. Pozicija Venere pokazati će nam kako se ophodimo prema drugima. Dobro postavljena Venera, ukazuje na kulturne i šarmantne, druželjubive, srdačne, plemenite i humane osobe, koje će Vam uvijek izaći u susret, bez i da ih pitate. Mada, i sklonosti patnji zbog okrutnosti i egoističnosti pojedinih. Loše postavljena Venera daje površnost u odnosima sa drugima, stalnu sumnjičavost i bojažljivost,…a nerijetko i doživljaj drugih kroz prizmu seksualnosti, zbog čega može dolaziti i do izražene sklonosti ka netaktičnom flertovanju i zavođenju, pa čak i periodičnom promiskuitetu.

 

Pored navedenog, Venera signicira uživanje u hrani i cvijeću, modne afinitete, kao i uređenje enterijera.

 

Na planu fizičkog zdravlja, Venera significira: grlo, dojke, bubrege, mjehur, reproduktivne organe, kožu, slabine, sekundarno i jetru. Značajna je kada se radi o dijabetesu, i poremećajima štitnjače.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Komentariši